onsdag 16. mars 2011

SJOKOLADEMOUSSEMUFFINS



4 toppede ss hvetemel
2 ½ ts bakepulver
½ ts salt, pluss en god klype til eggehvitene
300g mørk sjokolade
250g usaltet smør, romtemperert
6 egg, skilt
200g sukker
Revet sjokolade, til pynt


1. Forvarm stekovnen til 180 *C

2. Bland mel, bakepulver og salt. Sett det til side

3. Smelt sjokolade og smør i en bolle over en kjele med småkokende vann, eller i mikrobølgeovnen. Det skal ikke koke – sjokoladen og smøret skal bare smelte. Rør og sett det til side.

4. Pisk eggeplommer og sukker til det er lysegult og skummende. Rør inn smeltet sjokolade til det er helt blandet

5. Pisk eggehviter og en klype salt til det er stivt. Vend forsiktig inn sjokoladeblandingen. Del røren i to og sett den ene porsjonen i kjøleskapet til glasuren. Pisk forsiktig inn melet i den andre porsjonen til det er helt rørt inn.

6. Fyll papirformer omkring 2/3 fulle med røre. Stek kakene i 15-20 minutter – ikke stek dem for lenge. Kakene skal være så vidt gjennomstekte og saftige i midten. Ta dem ut av stekeovnen og la dem avkjøles.

7. Fordel resten av sjokolademoussen på de avkjølete kakene. Pynt med revet sjokolade

Disse smaker kjempegodt!
Lykke til med bakinga.

1 kommentar: