fredag 8. januar 2010

HJEMMELAGET VARMEFLASKE

Da jeg var mindre og overnattet hos Mormor, pleide hun å legge brusflasker med glovarmt vann i senga før jeg la meg. Dette er skikkelig digg! Hun brukte å pakke dem inn i håndklær slik at vi ikke brant oss. Men i dag tenkte jeg å vise hvordan man kan sy sin egen varmeflaskepose!
Du trenger: En flaske med glovarmt vann, et stoff (Jeg har brukt fleece, men her kan du bruke alt mulig), og et bånd.
1. Legg brusflaska eller lignende på stoffet og klipp en rektangulær form. Husk litt ekstra i toppen
2. Brett inn og sy de to korte sidene. Gjør det samme med toppen etterpå. Dette er fordi flaskeposen ikke skal få rufsete kanter.

3. Når dette er gjort bretter du ned toppen en gang til, og syr. Dette er sløyferanden. Husk at den skal være bred nok til båndet du bruker.

4. Så lager du bunnen. Sett flaska med bunnen ned på stoffet du bruker, tegn etter. Klipp litt utenfor strekken slik at du får sømmingsmonn.
5. Fest bunnen med knappenåler til nederste del av rektangelet (Utside mot utside). Deretter syr du.

6. Da skal kortsidene syes sammen.

7. Nå kan du vrenge flaskeposen, tre i båndet (bruk en sikkerhetsnål), fylle flaska med varmtvann, og TADAAA en hjemmelaget varmeflaske med trekk!

Nå trenger du ikke fryse i natt!

5 kommentarer:

 1. Så flink du er :) brusflaske med håndkle rundt har jeg også erfaring med ;) Kanskje jeg skulle sydd et slikt? hmm.. :)

  God helg!! *klem idun*

  SvarSlett
 2. Så fin pose, deilig med varmeflaske på kalde netter. Jeg syr varmepute som jeg har villris inni. Varmes i micro på full effekt i 4 minutter. Deilig og myk. Fin å ha over nakken om en er stiv, eller under korsryggen. Former seg etter kroppen. Brukte også plastflaske før, den holder mye bedre på varmen, men den er så hard :)

  Ha en fin helg :)

  SvarSlett
 3. Aha, du er lur! Midt i blinken i disse dager, brrr. -19 her nå. Det holder!

  Maya

  SvarSlett
 4. Det var lurt for det er virkelig ufattelig kaldt om dagen.....
  ha en fin helg
  klem victoria

  SvarSlett
 5. Du er genial Kristine :-D Her er det rundt 11-12 grader i stua, så vurderer å prøve meg på en slik i morgen! Har jo kjøpt en funky frottehåndduk, så kan bruke noe av den!

  SvarSlett