lørdag 9. januar 2010

KOMPOSISJONSFEIL


Men jeg synes bildet av telefonkiosken er så kult! Besøk fotografen for flere tøffe bilder. Her kan dere lursnike litt på hvordan jeg ser ut også. Haha.

Bambi bildet er jeg kunstneren av. Har brukt noen tapetprøver, og klippet og limt. I ettertid ser jeg at dette motivet fra Blafre kanskje lå litt i underbevisstheten.

fredag 8. januar 2010

HJEMMELAGET VARMEFLASKE

Da jeg var mindre og overnattet hos Mormor, pleide hun å legge brusflasker med glovarmt vann i senga før jeg la meg. Dette er skikkelig digg! Hun brukte å pakke dem inn i håndklær slik at vi ikke brant oss. Men i dag tenkte jeg å vise hvordan man kan sy sin egen varmeflaskepose!
Du trenger: En flaske med glovarmt vann, et stoff (Jeg har brukt fleece, men her kan du bruke alt mulig), og et bånd.
1. Legg brusflaska eller lignende på stoffet og klipp en rektangulær form. Husk litt ekstra i toppen
2. Brett inn og sy de to korte sidene. Gjør det samme med toppen etterpå. Dette er fordi flaskeposen ikke skal få rufsete kanter.

3. Når dette er gjort bretter du ned toppen en gang til, og syr. Dette er sløyferanden. Husk at den skal være bred nok til båndet du bruker.

4. Så lager du bunnen. Sett flaska med bunnen ned på stoffet du bruker, tegn etter. Klipp litt utenfor strekken slik at du får sømmingsmonn.
5. Fest bunnen med knappenåler til nederste del av rektangelet (Utside mot utside). Deretter syr du.

6. Da skal kortsidene syes sammen.

7. Nå kan du vrenge flaskeposen, tre i båndet (bruk en sikkerhetsnål), fylle flaska med varmtvann, og TADAAA en hjemmelaget varmeflaske med trekk!

Nå trenger du ikke fryse i natt!

søndag 3. januar 2010

FORVANDLING

Etter at jeg så denne videoen på Miss Mondays blogg fikk jeg veldig lyst å prøve å lage et slikt handlenett selv. Jeg følte det trengtes noen modifikasjoner, så istedet for gaffatape har jeg brukt strykeinnlegg, og istedefor å stifte sammen bunnen har jeg brukt symaskin.

Vips så er en av mine gamle topper blitt et nytt handlenett!